Október 16-án ismét a Faluház volt a helyszíne az – ezúttal 17. alkalommal megrendezett – Süssünk, főzzünk korszerűen, egészségesen! gasztronómiai vetélkedőnek. Az idei vetélkedő témája a német konyha volt. A hat nevezett csapatnak először egy totót kellett kitölteni, majd háromfogásos menüt kellett elkészíteniük, amelynek kötelező része a hagyományos német almatorta volt.
A háromtagú zsűri (Varga Zsóka, Varga Dezső, Révész György) a csapattagok együttműködését, a higiéniát, a terítés és tálalás esztétikáját, a receptismeretet és – nem utolsó sorban az ízhatást értékelte. Hogy milyen nehéz dolga volt a zsűrinek (és természetesen, hogy milyen jól felkészültek a csapatok) az is jelzi, hogy a hat csapat egy-egy ponttal követte egymást a végső sorrendben. Varga Dezső, a zsűri elnöke értékelésében kiemelte a verseny évről évre javuló színvonalát, a versenyző csapatok felkészültségét.
A verseny első három helyezettje
1. Der Kochen (Imre Evelin, Kalla Renáta, Kirnbauer Alexandra) 69 pont
Menüjük:
Starnbergi sajtleves
Klassenburgi húsgolyók
2. Blonde Tirol Shefs (Keresztes-André Klementina, Varró Dóra, Varró Réka) 68 pont
Menüjük:
Starnbergi sajtleves
Alpesi csirkecomb
3. Die Fräuleine (Galambos Gréta, Kajos Nikolett, Sztahó Vivien) 67 pont
Menüjük:
Frankfurti leveles
Sertéstarja elzászi módra