Az idei Süssünk, főzzünk korszerűen, egészségesen! című vetélkedőnk témája a cseh konyha volt. Bár eredetileg hét csapat nevezett, a sorozatos lemondások után csak két csapat maradt talpon, pedig a verseny időpontja január óta szerepel honlapunkon, és a versenyre invitáló szórólapokat is közel két héttel a verseny előtt szétosztottuk.

Az eseményre október 15-én került sor a Faluházban. A versenyen részt vett két csapat viszont ügyesen oldotta meg a feladatait: a Prágai kukták 12, a Szakács lányok 9 pontot értek el a 13 kérdésből álló totón, és a fő attrakció, a főzés is eredményes volt. Akadtak izgalmas pillanatok is, a Szakács lányok káposztája például annyira megdinsztelődött, hogy azon még a zsűritagok professzionális beavatkozása is alig segített.

A Varga Dezső, Varga Zsóka, Bartal József összetételű zsűri végül – bár a létszámmal kevésbé – a csapatok teljesítményével elégedett volt. Az első helyezést a Prágai kukták (Körösi-Fehér Ildikó, Lendvay Anna, Marsai Kata) érték el, menüjük – amint az az alábbi, prágai Károly-híd látképéből kialakított nagyon ötletes menükártyán is olvasható – :

Sörös csirkecomb knédlivel

Túrós-nutellás sült palacsinta

Pilsner urquell

Víz

A Szakács lányok ( Bán Boglárka, Kolompár Viktória, Rafael Laura) csapata a második helyen végzett.

Gratulálunk aversenyző csapatoknak, és köszönjük a zsűri, a „háttértámogatást” biztosító szülők, testvérek és az verseny helyszínét biztosító ifik közreműködését. (Utóbbiak végül a Zsuzsa néni által készített sült oldalas, knédli menüvel gyűjtöttek erőt a helyszín rendbe hozatalához.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük